Сторінки

04.06.12

Як реалізувати мрію..?...

terrymanq.blogspot.com
Всі ми мріємо, хтось про автомобіль, хтось про квартиру, будинок, хорошу роботу, гарну дівчину, велосипед і т.д. Мріємо, малюємо картину свого майбутнього. Це чудово, адже саме з мрій можна виділити ціль, мету в житті і йти до неї. І так потрібно відрізняти поняття «мрія» і «мета».

Мрія поняття абстрактне і узагальнене, а мета – це конкретне бажання, заряджене емоцією, вона як правило піддається вимірюванню. Ось умови, які допоможуть вам перетворити мрію в мету, а мету в реальність:

1) Мета повинна повністю бути вашою. Уявіть результат мети: якщо радості в кінці немає – це означає, що мета не вам не належить, її хтось нав’язав.

2) Визначте точну дату реалізації мети. Якщо ви в силу різних причин не змогли це зробити, тоді ви ніколи мети не досягнете. Ця умова є обов’язковою. Пам’ятайте про реальність мети: накачене тіло за два місяці – нереально.


3) Позитивність мети. Не потрібно робити установку на кшталт «Не хочу бути слабаком», треба формулювати так: «Хочу бути сильним».

4) Чим ви готові пожертвувати для досягнення мети? Час, здоров’я, гроші, стосунки з друзями, нерви, любов, відмова від задоволень, дотримання здорового способу життя.

5) Перешкоди: це не спрацює, будь я старшим (чи молодшим), якщо б в мене були гроші, занадто рано (чи пізно), я не готовий, ніхто не розуміє, нічого не вийде та інше – це список можливих перешкод всередині нас, їх долати важче ніж перешкоди навколо нас. Потрібно переформульовувати ці труднощі в позитив. Наприклад «це не спрацює» формулюємо «Але ж у інших працює! Чим я гірший? Потрібно працювати над собою. Здобувати необхідні знання, заробляти гроші.

6) Мета має бути наочна. Складіть план з термінами, конкретними етапами, записуйте результати ваших кроків і дій. Мотивуйте себе.

7) Нагадування про вашу мету має бути скрізь, для того щоб запрограмувати себе на успіх, перечитуйте план досягнення, не відступайте за будь яких обставин, будьте послідовним і цілеспрямованим.

8) Будьте мрійником, реалістом і критиком.
Мрійте, перетворюйте мрію на мету, а мету втілюйте в реальність.

Немає коментарів:

Дописати коментар