Сторінки

05.06.12

Велоспорт...!....

terrymanq.blogspot.com
З кожним роком все більше людей замислюється над необхідністю вести здоровий спосіб життя. Хтось починає гартуватися і обливається холодною водою, хтось присвячує вільний час йозі і медитації. А багатьом стають по душі неординарні, екстремальні види спортивного дозвілля. Одним з популярних видів спорту в останні роки став велоспорт – азартна їзда на гірських велосипедах по пересіченій місцевості. Для любителів кататися на велосипедах не по асфальту, а по лісових стежках та бездоріжжю можна знайти масу райських куточків.

Віртуозні стрибки з велосипедом, спринтерські спуски й круті підйоми зараз по плечу багатьом велосипедистам. Мистецтво байкера полягає у тому, щоб уникаючи травм отримувати максимальне задоволення від прогулянки.

Цей модний екстремальний вид спорту має на увазі не тільки катання, а й велотусовки, прості «покатушки» по асфальту для тонусу і здоров’я, а також живе спілкування справжніх мачо. До слова сказати, останні роки до лав байкерів вписалося чимало дівчат і молодих жінок. До свят байк-клуби часто організовують шоу велобайкерів з екстремальними трюками і ризикованими піруетами на велосипедах. У багатьох байкерів в пошані веломарафон й інші, більш серйозні заходи тривалістю в кілька днів, подорожі на далекі відстані.



У велобайкерів є чіткі табу і правила, без яких катання неможливе. Необхідний надійний гірський велосипед, а також захисний шолом, рукавички, протиударні наручні годинники, бажано з компасом, оскільки потрібно не тільки контролювати час в дорозі, а й орієнтуватися в майбутньому маршруті. Одним з правил велосипедної субкультури вважається жорстка заборона на алкоголь і наркотики. Велосипед і подібні речі несумісні в принципі. В велосипедному середовищі існує також заборона на ненормативну лексику.

Велобайкери – люди цікаві та різнобічні, що мають свої форуми, сайти, блоги, де вони викладають свої фоторепортажі, відео-або фотоприколи. Досвідчені велобайкери обов’язково допомагають новачкам, охоче діляться своїм секретами та порадами. Це втягує в заняття велоспортом все нових і нових люблячих здоровий спосіб життя людей.

Немає коментарів:

Дописати коментар