Сторінки

14.06.12

Євро 2012. Україна-Швеція 2:1...!!!...

terrymanq.blogspot.com
В серці кожного українця концентрація патріотичних почуттів, адже збірна Україна виграла у збірної Швеції з рахунком 2-1. Шевченко заставив битися швидше серця українців.

З трьома балами українська збірна на сьогодні лідер групи D. Її суперники – Англія і Франція – нагадаю зіграли в Донецьку в нічию 1:1. Наступна гра збірної України – 15 червня в Донецьку проти збірної Франції. Ось як воно було:

Розенберг загрожував воротам Пятова, а його партнери атакували великими силами. Одна з таких атак призвела до першого забитого голу. На правому фланзі Ларссон виконав подачу на дальню штангу. Ярмоленко не зумів ні до м’яча дотягнутися, ні перешкодити Шельстрему, і після прострілу півзахисника Ліона Ібрахімовіч, випередивши Михалика, в дотик переправив м’яч у сітку. Але Україна відігралася ще швидше, ніж Франція в матчі з Англією.


Багато в чому творцем цього гола став Гусєв. Це він, отримавши м’яч в центрі поля, настільки рішуче пішов уперед, що ніхто з його партнерів не поспів за ним. Але Гусєву їхня допомога була не потрібна – попереду його підтримували Ярмоленко і Шевченко. Перший після перерви став суворіше діяти на своєму фланзі. Саме з флангу Андрій виконав дуже якісну подачу, а мудрий Шева, в останній момент кинувся на м’яч, і головою в боротьбі з Мельберг зіграв на випередження. 1:1! На відміну від першого матчу дня, обмінявшись голами, команди не зайнялися гросмейстерським поділом очок. Було помітно, що Швеція серйозно вражена швидким голом у відповідь, і Україна продовжувала розвивати успіх. Попереду рухався Воронін, який зумів запропонувати себе в штрафний, отримав пас від Коноплянки і заробив кутовий. Коноплянка виконав навіс на ближню штангу, а великий Шева ще раз продемонстрував всю свою мудрість та майстерність. Він випірнув в потрібний момент з-за спини Златана і чітко пробив головою в ближній кут. 2:1! Ерік Хамра на два блискавично пропущені м’ячі відреагував серією замін. З’явився на поле і Елмандер, проте раніше за нього вийшов Вільхельмссон. Довгий час саме ветеран шведів на лівому фланзі атаки виглядав найгострішим гравцем своєї команди. Він доставив чимало неприємностей Гусєву та іншим захисникам, але реальні загрози воротам Пятова створював все-таки не він, а Ібрахімовіч і Ельм. Наш воротар впорався з їх ударами, але в нервові останні хвилини матчу навряд чи міг врятувати і він. Олег Блохін теж робив заміни, проте ні Мілевський, ні Ротань заспокоїти гру не змогли. Україна не збиралася катати м’яч, грати на утримання, закопуватися глибоко в обороні, але не всі її атаки в ці хвилини були підготовлені і виправдані. В результаті на 90-й хвилині Елмандер, блискуче обігравшись два рази на стінку зі Златаном, виявився на ударній позиції, але простив нашу команду. А вже в компенсований час ще один шведський ветеран – Мельберг, який бігав від штрафної до штрафної, пробив трохи вище воріт, зумівши перекинути Пятова. Однак незабаром турецький арбітр дав довгоочікуваний свисток, який сповістив про те, що збірна України у своєму дебютному матчі континентальної першості здобуває перемогу!

Попереду Франція і Англія, але після сьогоднішніх матчів ці суперники вже не здаються непереможними. Втім, думати про щось більше ще не час – нас чекають непрості, але дуже цікаві битви.

Немає коментарів:

Дописати коментар