Сторінки

14.06.12

Вибір спортивного одягу...!!...

terrymanq.blogspot.com
Вибір одягу для занять спортом залежить в першу чергу від того, який вид спорту це буде. Говорячи про якість, найбільш виграшним в цьому сенсі вважається одяг з штучних волокон (лайкри, віскози, еластану, поліестеру і поліаміду) з додаванням бавовни. Основна перевага синтетичних тканин – вони швидко випаровують вологу, причому тіло залишається сухим і шкіра дихає .Одяг з натуральних тканин повільніше сохне і лежить на тілі мокрим компресом. Синтетичні матеріали не поступаються по еластичності і міцності нейлону, а на дотик приємні і м’які, як бавовна. Синтетика не мнеться і не сідає, добре протистоїть будь-яким забрудненням, не вицвітає під дією сонячних променів, їй не страшна міль, вона не мнеться і не сідає при пранні.

Аксесуари:
Найбільш поширені спортивні аксесуари – гетри і напульсники. Вони не тільки красиві, але і високофункціональні. Їх головне призначення – швидко розігріти суглоби, зв’язки і м’язи, оберігаючи вас від травм. У тому випадку, якщо травма вже отримана, гетри та напульсники зменшують біль і запалення.


Аква-аеробіка:
Для активних тренувань в басейні потрібен спортивний купальник. Модний пляжний купальник-бікіні, без назви придбаний спеціально для відпустки, для басейну не підходить.
Оптимальний вибір – злитий купальник з еластичної тканини. Такий купальник буде виконувати роль підтримуючого корсета і вдало приховувати недоліки фігури. Звичайно, якщо ви цілком і повністю задоволена своєю фігурою, і дуже хочеться її показати, то можна купити і роздільний варіант. Але в такому випадку плавки повинні бути у формі шортиків, а «вверх» мати підтримуючу груди підкладку. Ці вимоги є обов’язковими для будь-яких водних занять спортом.

В даний час багато басейнів і клубів дозволяють займатися без купальної шапочки. Але купальна шапочка – досить функціональна і потрібна річ. Як мінімум, сьогодні це найкращий і надійний засіб захисту волосся від хлорки. Матеріал купальної шапочки може бути з гуми, лайки або модного силікону. Перед тим, як її надягти, не забудьте обробити кондиціонером кінчики волосся.

Танці:
Для занять танцями немає суворого дрес-коду. Танці не настільки інтенсивні, щоб переживати з приводу потовиділення, і займатися зручно майже в будь-якому вбранні. Необхідно лише врахувати, що штани з гладких матеріалів ковзають по паркету. Для ніг зручніше спеціальні тапочки для танців, але їх потрібно шукати .Альтернативою професійного взуття для танців можуть бути кросівки, фіксуючі гомілку, високі і м’які, на тонкій гнучкій підошві. У танцях вам доведеться, швидше за все, робити досить багато різких махових рухів, і такий захист вам стане в нагоді.

Тренажерний зал:
Для занять на тренажерах вибирайте топи та футболки, що прикривають лопатки, поперек і живіт. В інакшому випадку під час тренувань ваша шкіра буде неприємно прилипати і відлипати від матеріалу сидінь і лавок тренажерів. Надто довгі і широкі брюки можуть випадково потрапити в рухомі частини тренажера – таким чином ви можете не тільки зламати апарат, а й зіпсувати одяг, і навіть отримати травму.

Кросівки вам потрібні «Фітнес», з функцією вентиляції стопи – імплантованою в підошву еластичною решіткою (захист ніг від перегріву і надмірного потовиділення). Підбирайте кросівки зі зручною колодкою. Ось і всі основні вимоги до одягу для занять в тренажерному залі.

Немає коментарів:

Дописати коментар