Сторінки

16.04.12

Як правильно потрібно підтягуватися на турніку....???....+Відео

terrymanq.blogspot.com
Такі вправи, як підтягування, часто включаються в програму всіляких комплексів вправ, спрямованих на розвиток м'язів рук і грудей. Але для того, щоб вправа була максимально ефективним, необхідно навчитися правильно підтягуватися .

Для цього треба взятися за перекладину прямим хватом - руки при цьому повинні бути розставлені трохи ширше ширини плечей. У початковому положенні руки повинні бути повністю випрямлені і розтягнуті, плечі - розслаблені. На вдиху необхідно затримати дихання і почати підйом вгору, контролюючи рух ліктів. Підтягуватися на руках необхідно до моменту, коли ваші груди досягнуть рівня перекладини або навіть піднімуться трохи вище. Після цього на видиху слід опуститися вниз - плавно і спокійно, поки не досягнете вихідного положення. Найпоширеніша омана, що стосується підтягування, полягає в тому, що спортсмени впевнені в участі біцепса в процесі підтягування. Насправді це не так - основне навантаження в цій вправі припадає на тріцепс. Якщо важ тріцепс слабий, ви можете його розвинути віджиманням. Стаття як правильно віджиматись від підлоги



Якщо ви хочете, щоб підтягування максимально впливали на розвиток і тонус м'язів спини, необхідно робити хват якомога ширшим. Щоб підтягування не стало травматичною вправою, слід звертати увагу на положення і роботу суглобів в процесі виконань підтягувань (особливо це стосується підтягувань широким хватом). Дуже багато починаючих спортсменів, навіть розуміючи всю користь підтягувань, не дуже люблять виконувати цю, по суті, просту, але ефективну вправа. Справа в тому, що піднімати на руках свою вагу спочатку буває дійсно дуже важко. Але якщо ви намагаєтеся правильно підтягуватися і стежте за станом своїх м'язів і зв'язок під час тренування, з часом підтягування перестануть здаватися таким вже непосильною працею.

Ось відео як правильно підтягуватися на турніку

1 коментар:

  1. Підтягуватись потрібно на видиху, а опускатись на вдиху!

    ВідповістиВидалити