Сторінки

10.04.12

Що потрібно для того, щоб заохотити дитину до спорту...???...

terrymanq.blogspot.com
Спорт – це здоров’я, витривалість, загартовування для організму. Знайомі слова? Кожен батько, враховуючи зазначені чинники, намагається привести свою дитину в спорт. Комусь, на щастя, вдається відразу вгадати з видом спортивних занять, а чиїсь діти довго й нудно «ходять» по секціям, щоб, зрештою, закинути цю справу і вести осілий (нерідко – поблизу комп’ютера) спосіб життя. Чому ж так відбувається? Як привести дитину в спорт, зацікавити, прищепити їй любов до здорових фізичних навантажень?

Правило перше. Довіртеся своїй дитині. Не секрет, що будь-яка людина із задоволенням займається тільки тією справою, яку вона вибрала сама за своїм бажанням. Так і зі спортом: якщо ваш син або дочка марить, наприклад, про заняття плаванням, не варто віддавати чадо на спортивні танці. Можливо, це не співпадає з вашими бажаннями, але ходити в цю секцію належить саме дитині, а не вам!


Правило друге. Створіть власний приклад. Погодьтеся, безглуздо вимагати від дитини неймовірних спортивних успіхів, якщо ви весь вечір проводите на дивані біля телевізора (більше стосується чоловіків) або на кухні з улюбленою книжкою колти вариться борщ на плиті. Звичайно, борщ (телевізор, книжка тощо) – це важлива справа, проте ваша дитина повинна бачити спортивний початок саме у своїх батьках. Для цього зовсім не обов’язково робити неймовірні подвиги на славу національного спорту, досить просто ходити разом в невеликі походи, на каток, можливо, відвідувати боулінг чи фітнес клуб. Здавалося б, такі далекі від великого спорту заняття зможуть допомогти вам у створенні спортивного образу сім’ї і, як наслідок, будуть мотивувати ваше чадо на спортивні звершення.

Правило третє. Хваліть свою дитину. Неймовірно, але слова підтримки, участі, уваги, сказані щиро і відверто, творять справжні дива. Ваш син бере участь у змаганнях? Скажіть йому, що пишаєтеся ним. Дитина змогла зробити складну вправу? Похваліть його, підтримайте прагнення до спорту. Здавалося б, це банально і просто, але, як це не дивно, часом ми забуваємо про такі дрібниці, втрачаючи дуже важливе і необхідне – душевну близькість до своїх дітей.

Правило четверте. Якщо дитина захоплена спортом, то їй, швидше за все, потрібен спеціальний інвентар, одяг для занять, засоби для поїздок на змагання. Будьте готові до таких витрат, пам’ятайте, що це – вкладення в здоров’я вашої дитини.

Багато фахівців кажуть, що великий спорт – це травматично, важко. З цим складно не погодитися, інша справа, що за статистикою лише близько 2-3 відсотків дітей, що почали займатися, доходять до спортивного олімпу. А у тих хлопців, які не зробили спорт своєю професією, спортивні заняття стали заходом підтримки здоров’я, отримання хорошого фізичного навантаження, ну і, нарешті, відмінною можливістю знайти друзів, навчитися спілкуватися в колективі. Захоплення плаванням, йогою, фітнесом, художньою гімнастикою – це здорово, вчіть своїх дітей любити спорт.

Немає коментарів:

Дописати коментар