Сторінки

11.04.12

Ранкова зарядка...=)....

terrymanq.blogspot.com


Привіт сьогодні я хочу поговорити на таку тему як рянкова зарядка. Кожен із нас знає що це таке і напевно більшість її виконує.Зарядка давно увійшла в наше життя. Переважно вона виглядає так - кілька махів руками, 4 – 8 нахилів вперед, 8 присідань. Ви збадьорилися і «скинули» ранкову сонливість. Але не більше, розраховувати на оздоровчий ефект від такої зарядки не варто.

Ось варіант цікавої і головне досить ефективної і корисної зарядки:


У першу чергу займіться хребтом. За малу рухову активність ми розплачуємося болями в попереку, в грудному відділі хребта, в області шиї. Для занять вам знадобиться всього-на-всього гумовий м’яч діаметром 18-20 см, який ви зможете придбати в будь-якому магазині дитячих іграшок.

Отже, взяли м’яч, лягли на спину на килимок, м’яч підклали під грудний відділ хребта, ноги зігнули, стопи спираються об підлогу, голову підняти, потилиця не торкається підлоги. 8-10 разів розгинаючи-згинаючи ноги в колінах, катайтеся на м’ячі. Активний масаж і водночас «підкачуються» м’язи живота.


А тепер «пропрацюйте» поперековий відділ хребта – м’яч під поперек, передпліччями рук спирайтеся об підлогу, катайтеся на м’ячі 8-10 разів, згинаючи-розгинаючи ноги в колінах. Перейшли в упор на руки, м’яч поклали під крижову область хребта. Виконайте рух тазу вправо-вліво, потім вперед-назад, розгинаючи-згинаючи ноги в колінах. Повторіть також 8-10 разів.

Ускладнимо завдання: зігніть ноги так, щоб стопами спиратися об сидіння стільця, крісла або дивана, голову підніміть над підлогою, розгинаючи-згинаючи ноги покатайтеся на м’ячі 8-12 разів вздовж хребта. Ці вправи поліпшують кровообіг в області хребетного стовпа, стимулюють обмінні процеси, попереджають утворення солей, омолоджують суглоби.

Кілька вправ на силу. Лежачи на спині, затисніть м’яч стопами, підніміть ноги на висоту 45 ° від підлоги 8-16 разів, зафіксуйте положення «лодочки» – стопи підняті над підлогою, голова не торкається підлоги, дивитися на м’яч, позу слід утримувати 10-20 с. Намагаючись не упустити м’яч, перекотіться на живіт. Лежачи на животі, спираючись передпліччями об підлогу, підніміть прямі ноги над підлогою, повторіть 8-12 разів. Прогніться, руки в сторони, м’яч затиснутий стопами, утримуйте положення 10-15 с. Якщо ви легко справляєтеся із завданням, повторіть вправи на силу ще 1 – 2 рази.

А тепер теплий душ – і ви в «формі». Постарайтеся виконувати вправи не менше 5 разів на тиждень.

Немає коментарів:

Дописати коментар