Сторінки

22.04.12

10 кроків для досягнегнення цілі...=)...

terrymanq.blogspot.com
Яка б не була ваша ціль в житті, до її досягнення слід рухатися поетапно. Тож які кроки слід робити, щоб бути на вершині успіху:
1. Письмово зафіксована ціль. Як тільки ви продумаєте, до чого прагнете, тут же запишіть це на папері. Формулювання повинно бути чітким і реалістичним. Вкажіть час, до якого ви повинні втілити задумане.

2. Визначте вашу вигоду від досягнення цілі. Вкажіть, чим саме ціль вигідна для вас, знайдіть причини, за якими ви так сильно прагнете до неї.
3. Розгляньте поточну ситуацію. Знайдіть те, що допоможе вам досягти цілі і розвивайте це. Усуньте зі свого життя фактори, які заважають вам досягти успіху.
4. Продумайте всі перешкоди, які можуть зустрітися вам. Запишіть їх і проаналізуйте можливі шляхи їх подолання.

5. Визначте, які вкладення необхідні для досягнення цілі. Зафіксуйте їх письмово.
6. Готовність розвиватися. На шляху до досягнення мети вам знадобляться нові знання та вміння. Будьте готові навчатися новому матеріалу.
7. Запишіть людей та організації, які можуть вам допомогти в досягненні цілі. Маючи підтримку, вам буде набагато легше рухатися в обраному напрямку.
8. Складіть детальний план досягнення цілі. Визначте невеликі дії, які необхідно здійснити і запишіть терміни їх виконання. Вони повинні бути реалістичними, але не надто віддаленими.
9. Особливу увагу приділіть вибору кінцевої дати досягнення цілі. Враховуйте терміни дій, необхідних для її досягнення. Не перебільшуйте, але і не зменшуйте їх.
10. Досягнення цілі і перемога над самим собою буде відмінною нагородою для вас. Але крім неї пообіцяйте собі додаткову нагороду, яка може виражатися в приємних дрібницях.

Немає коментарів:

Дописати коментар