Сторінки

22.01.12

Як правильно обрати ковзанни

terrymanq.blogspot.com


 Ковзани вже кілька років перестали бути зимовими атрибутами. Сьогодні вони приносять радість дітям і дорослим цілий рік, оскількив багатьох містах є штучні катки які працюють цілий рік.
  Всіх мучить питання: як правильно вибрати ковзани. Якщо є можливість взяти їх напрокат, вона відпадає сама собою, оскільки доведеться задовольнятися тим, що є. Якщо ж планується приділяти катанню тривалий час, то краще всього придбати своє спорядження, щоб ні від кого не залежати і не терпіти незручності. Основні моменти, на які слід звернути увагу – це вага ковзанів, їх розмір і комфортний стан ноги після                                                                      взування.



Не слід брати ковзани без примірки: потрібно обов’язково надіти обидва ковзана, постояти в них, порухатися. Якщо з’явиться найменший сумнів, вибирайте іншу пару, оскільки після виходу на лід больові відчуття посиляться в кілька разів.

  Розмір черевика повинен бути трохи більшим. Якщо всередині конька занадто вільно, потрібно його поміняти на той, який буде щільно облягати ноги в районі гомілковостопного суглоба. Для новачків варто вибрати ковзани з черевиками середньої жорсткості. У них нога добре фіксується, але голеностоп, нехай і з зусиллям, згинається.


Як видно, правильно вибрати ковзани – ще та проблема! Велику роль відіграє матеріал, з якого зроблені черевики. Кращим варіантом (якщо мова не йде про хокей) є покупка ковзанів зі шкіри, натуральної або штучної, оскільки пластик не розтягується і здатний деформувати ногу.

Полози для ковзанів теж бувають різними. Найзручніший варіант який знімається, оскільки корпус черевика зношується швидше леза. Якість останнього можна визначити по матовому блиску. Ковзани з такими лезами легше ковзають і їх не потрібно часто точити.

Немає коментарів:

Дописати коментар