Сторінки

22.01.12

Ранкова зарядка

terrymanq.blogspot.com


Ранкова зарядка ще з давна увійшла в наше життя.зазвичай її виконують таким чином  - декілька махів руками, 3 – 7 нахилів вперед, 9 присідань. Ви збадьорилися і «скинули» ранкову сонливість. Але не більше, розраховувати що така зарядка вас оздоровить не варто.

Ось деякі варіанти веселої та головне здорової зарядки:


У першу чергу займіться хребтом. Через малу рухливісьть хребта вас буде мучити біль в попереку, болі в грудному відділі,та болі в шиї. Для заннять вам потрібно всього-на-всього гумовий , або будь який стандартний м’яч.

  Отже, після того як візьмете  м’яч, ляжте на спину на килим, м’яч підкладдіть  під грудний вдділ хребта, зігніть ноги, стопи спираються об підлогу, підніміть голову, потилиця не торкається підлоги. 8-10 разів розгинаючи-згинаючи ноги в колінах, катайтеся на м’ячі. Активний масаж і водночас «підкачуються» м’язи живота.

  А тепер «пропрацюйте» поперековий відділ хребта – м’яч під поперек, передпліччями рук спирайтеся об підлогу, катайтеся на м’ячі 9-12 разів, згинаючи-розгинаючи ноги в колінах. Перейшли в упор на руки, м’яч поклали під крижову область хребта. Виконайте рух тазу вправо-вліво, потім вперед-назад, розгинаючи-згинаючи ноги в колінах. Повторіть також 8-10 разів.

Ускладнимо завдання: зігніть ноги так, щоб стопами спиратися об сидіння стільця, крісла або дивана, голову підніміть над підлогою, розгинаючи-згинаючи ноги покатайтеся на м’ячі 8-12 разів вздовж хребта. Ці вправи поліпшують кровообіг в області хребетного стовпа, стимулюють обмінні процеси, попереджають утворення солей, омолоджують суглоби.

Кілька вправ на силу. Лежачи на спині, затисніть м’яч стопами, підніміть ноги на висоту 45 ° від підлоги 8-16 разів, зафіксуйте положення «лодочки» – стопи підняті над підлогою, голова не торкається підлоги, дивитися на м’яч, позу слід утримувати 10-20 с. Намагаючись не упустити м’яч, перекотіться на живіт. Лежачи на животі, спираючись передпліччями об підлогу, підніміть прямі ноги над підлогою, повторіть 8-12 разів. Прогніться, руки в сторони, м’яч затиснутий стопами, утримуйте положення 10-15 с. Якщо ви легко справляєтеся із завданням, повторіть вправи на силу ще 1 – 2 рази.

А тепер теплий душ – і ви в «формі». Постарайтеся виконувати вправи не менше 5 разів на тиждень.

Немає коментарів:

Дописати коментар