Сторінки

22.01.12

Навіщо істи банани???

terrymanq.blogspot.com

Постійні знижки на банани в супермаркеті біля мого дому надихнули мене перевірити наскільки кориснии вони є для нашого організму.

Як і всі фрукти, вони містять вітаміни, в м’якоті бананів є вітамін С, який допомагає впоратись з зимовими простудами та інфекціями, ще він являється антиоксидантом, і уповільнює процес старіння організму. Тепер коротко по пунктах чим корисний цей фрукт:

1. Банани багаті клітковиною, яка допомагає в регулюванні функцій кишечника.


2. Банани знижують ризик захворювань серця. Вони багаті Калієм, що дуже важливо для скорочення м’язів, належного функціонування серця та нервової системи. Чи знаєте ви, скільки потрібно Калію людині в день? Всього 4г і їх можна отримати, з’ївши банан.

3. Банани допомагають боротись з депресією і зменшують ризик її появи. Солодка м’якоть бананів сприяє утворенню в організмі речовини під назвою серотонін, яку називають гормоном щастя.

4. Банани швидко відновлюють енергію після тривалих тренувань, і корисні в якості “заправки” перед фізичними навантаженнями.

5. Банани багаті вітаміном В6, який допомагає в регулюванні рівня глюкози в крові. Всього один банан в день допомагає жінкам безболісно пережити ПМС.

6. Банани і анемія: банани не тільки багаті Калієм, вони також багаті залізом, вміст якого підвищує рівень гемоглобіну в крові, що допомагає при анемії (анемія – це зменшення кількості еритроцитів та гемоглобіну в одиниці об’єму крові).

7. Вживання бананів може допомогти людям, які намагаються кинути палити, наявні в бананах вітаміни С, А1, В6, В12, а також Калій і Магнезій допомагають організму боротись з ефектом нікотинової недостатності.

8. Підвищення розумових здібностей та розумової активності. Дослідження показали, що фрукт з високим вмістом Калію може допомогти у навчанні, роблячи учнів уважнішими.

9. Зменшення свербіння від укусів комарів. Замість використання кремів, прикладіть шкірку банана внутрішньою стороною до місця укусу і переконайтесь самі в тому як отримати полегшення від укусу, свербіння і набряку.

10. Допоможе при похміллі – молочний банановий коктейль з медом заспокоює шлунок і піднімає понижений рівень цукру в крові.

Отже, забудьте таблетки і їжте банани!

Немає коментарів:

Дописати коментар