Сторінки

11.06.12

Тут основи правильного харчування ...↓...!

terrymanq.blogspot.com
Якими мають бути вимоги до їжі?

Їжа повинна: давати нам енергію Життя, очищати організм, відновлювати (лікувати), формувати життєво важливі клітини (клітини мозку, залоз внутрішньої секреції, нервів), створювати кислотно-лужну рівновагу, приносити позитивні емоції.

Створити енергію Життя може тільки така їжа, яка сама багата енергією світла, повітря, води, містить багато вітамінів, ферментів, мінеральних речовин, амінокислот, жирних кислот.

На Землі існує один вид їжі, що містить всі перераховані інгредієнти, – це рослини (фрукти, овочі, горіхи, зелень, ягоди, злаки, листя). Саме ця їжа призначена нам Природою. Тому вітамінні і мінеральні добавки, рафіновані промислові продукти, випічка, варені продукти, виготовлені вдома або в ресторанах, кафе, їдалень, ніколи не замінять нам тих, які ростуть на Землі, – в городах, садах, полях, лісах.


Привчіть себе до правила: перш ніж щось покласти в рот, запитати себе: “Це мені приготувала сама Матінка-Природа?” Все, що вона щедро дає нам, забезпечить нас енергією Життя, буде очищати, лікувати, відновлювати наші клітини, оновлювати їх, давати молодість, енергію і здоров’я.

Однак людина варварськи змінює якість природної їжі, не бажаючи знати, що варена їжа погано засвоюється, утворює в різних клітинах відкладення, призводить до збільшення маси тіла і хвороб. Постійно вживаючи лише “смачну”, ми засмічуємо клітини свого організму, набуваємо хвороби і, передаючи наші звички дітям і онукам, рухаємося до катастрофи.

Між тим їжа може бути дуже смачною і дешевою, якщо при її вживанні дотримуватися Законів Життя.

Багато проблем, пов’язаних з поганим здоров’ям, зайвою масою тіла, кепським настроєм, невдачами, викликані незнанням функцій людського організму, нерозумінням того, яким чином енергія Життя повинна вливатися в нас і брати участь у всіх життєвих процесах.

Програма культури харчування і здоров’я має будуватися на загальних законах Природи і фізіологічних істинах.

Як рослина завжди прагне до світла, так і наш організм прагне досконалості. Але багато людей хворіють, втрачають впевненість у собі, не досягають успіху, йдуть передчасно з Життя головним чином через їжі, яку вони їдять або якою вони з різних причин не отримують. А тим часом з усім цим можна було б покінчити, якщо дотримуватися певних принципів.

Принцип перший. Вживати їжу з високим вмістом біоенергії.

Принцип другий. Дотримуватися природних (фізіологічних) циклів організму при прийомі їжі (тобто знати, коли їсти, а коли цього робити не слід).

Принцип третій. Знати властивості всіх компонентів їжі людини (тобто знати, що корисно, а що шкідливо).

Принцип четвертий. Вміти правильно поєднувати харчові продукти.

Принцип п’ятий. Дбати, щоб харчування формувало здорові клітини мозку, залоз внутрішньої секреції, нервів, тобто органів, від яких залежать всі життєві процеси і гармонійний розвиток особистості.

Немає коментарів:

Дописати коментар