Сторінки

24.06.12

Рибалка на донку..:)...

terrymanq.blogspot.com
Ловля риби донкою – старовинний, але популярний і сьогодні спосіб лову. Більше того, в Україні цей спосіб, без сумніву, і найулюбленіший, не в останню чергу, завдяки відносній дешевизні економічної донної снасті. Сучасні поплавець, спінінг, нахлист незрівнянно дорожче.

Що ж собою являє донка? Я вважаю, що не варто докладно зупинятися на цьому питанні, так як донна снасть – одна з найстаріших і найпопулярніших видів оснастки. Але для тих, хто не знає, коротко опишемо: донна снасть складається з міцного вудлища, середніх розмірів (приблизно 2,4 м), частіше за все використовуються безінерційні котушки з великою шпулею (розмір близько 4000), в якості волосіні використовують плетінку, так як вона м’якше. На кінці плетінки прикріплюється вантаж, а вище робиться кілька повідців з великими гачками. Потім, після занедбаності, на кінчик вудилища ставиться дзвіночок, як сигналізатор клювання. Ось і вся донне оснащення!


Якими повинні бути коропові снасті? Ну що ж, коропові снасті можуть бути різні, в залежності від преподчтеній рибалки, місця лову і бажаної здобичі. Якщо ви вирішили поїхати на лов трофейного коропа, то вам необхідні найміцніші коропові снасті. Про ці снасті, я розповім докладніше. Потужне спиннинговое вудилище з тестом від 40 до 80 грам, і довжиною в 2,7 метра. Безінерционних котушка, розміром шпулі близько 4000, яка оснащена плетінкою, діаметром 0.5 – 0.8 мм. Використовуємо один – два повідці, довжиною 15 – 25 см і великі самозасекающіеся гачки. Я раджу використовувати не грузила для снасті, а годівницю відкритого типу. Вони бувають різних розмірів і типів, і цілком дуже зручно в плані того, що вам легше буде підгодувати своє місце лову. Що стосується насадок для коропової лову, то я використовую зварений горох, консервовану кукурудзу і іноді консервований горох.

Що стосується підгодовування, то без неї навіть і немає сенсу йти на коропову рибалку. У наш час існує безліч рибальських магазинів, де ви можете вибрати підгодовування для коропа на свій смак, нпро важливим атрибутом в підгодовуванні є вода, і саме вода з тої водойми, де збираєтеся ловити. Тому раджу замішувати підгодовування не вдома, а вже на місці лову.

Куди краще закидати донну коропову снасть? Що стосується мене, то я ловлю коропа на донку на ділянках з досить пристойною глибиною, і там де немає коряжника або топляков, так як при клюванні короп може завести оснащення в коряжник, і тим самим обірве волосінь, і ви втратите свій трофей. Що стосується інших випадків, то я використовую поплавкову або штекерну ловлю коропа.
Також варто згадати про те, що існують численні змагання з коропової лові. Вони проходять у різних містах і в різні пори року.

Також на цих змагання можна отримати різні корпоративні подарунки і практично кожен учасник отримує на пам’ять корпоративні сувеніри, які залишать задоволеними будь-якого рибалки.

Якщо ж ви їдете не на трофейну рибалку, то вам не потрібні досить такі потужні снасті. Вам потрібно взяти менш могутнє вудилище, плетінку з меншим діаметром і більш дрібні гачки, так як дрібний короп досить чутливий до грубих оснащення. Використовувати такі ж насадки, і таку ж підгодовування. Звичайно, при виборі більш чутливою снасті, потрібно враховувати те, що короп – одна з найсильніших риб, і дуже тонкі снасті він просто обірве.

Ну що ж залишається тільки побажати удачі і піймання найбільшого і трофейного коропа!

Немає коментарів:

Дописати коментар