Сторінки

21.06.12

Серфінг...??...

terrymanq.blogspot.com
Серфінг (від англ. Surfing - «катання (по поверхні)») - це катання на хвилі на спеціальних легких дошках. Існує кілька подібних видів спорту, що розрізняються використовуваними технічними засобами (наприклад, віндсерфінг - катання на дошці під вітрилом, бодісерфінг - катання на хвилі взагалі без дошки, та інші).

Розрізняють серфінг на довгих (близько 3 м) дошках, коротких (від 180 см) дошках, tow-in серфінг (дошки забезпечені петлями для ніг, щоб не впасти з дошки так як на великій хвилі дуже сильний чоп і серфер багато часу проводить в повітрі . Для виведення їх на гліссірованіе з хвилі застосовується буксирування за, наприклад, водним мотоциклом.
Буксирування використовують тому, що швидкість хвилі дуже велика і хвиля дуже швидка, що практично виключає можливість спіймати хвилю самостійно), бодібордінг (серфінг в положенні лежачи на короткій м'якою дошці ), бодісерфінг (як гліссірующей поверхні використовується тіло серфера, короткі ласти на ногах і спеціальна рукавичка на руці, що дає можливість підняти голову).

Першими серферами були гавайці, а перші дошки для серфінгу важили близько 70 кг.

У країнах, далеких від океанських хвиль, є гарна альтернатива серф - вейксерф. Вейкбордіческій катер на швидкості близько 16 км / год створює хвилю висотою до 1 метра, серфер стартує за катером з фалом (спеціальна мотузка для буксирування), а потім кидає її і продовжує рух за катером, як на класичному серфі.

Також існують штучні хвилі (з контрольованими параметрами висоти і швидкості) в закритих приміщеннях. Перший зразок був побудований в Японії.

Немає коментарів:

Дописати коментар