Сторінки

06.06.12

Навіщо мені тренування....?...

terrymanq.blogspot.com
«Я і так у формі. Навіщо мені тренування? »

Тренування допоможуть вам зробити своє тіло красивим, розвиненим, пропорційно складеним і позбавлять від багатьох болячок, які виникають з віком і від малорухливого способу життя. На красиве тіло завжди звертають увагу, багато хто заздрить. І вже не треба буде питати оточуючих, на скільки років ви виглядаєте і потім ображатися на відповідь.

«Але мені не потрібні м’язи, я хочу просто схуднути» або «дівчині м’язи не потрібні»

М’язи потрібні всім, навіть маленьким дітям. Уявіть на секунду, що буде, якщо м’язи перестануть тримати хребет? Сколіоз, напевно? І постійні болі в спині? А що буде тримати ваші органи, якщо прибрати м’яз живота? Навіть страшно уявити …
Інша справа, що вам не потрібні великі м’язи. Але тоді і не нарощуйте їх, а просто тримайте в тонусі.

«Мені не потрібне перекачене тіло!»


Перекачене тіло – це результат величезної праці, особливої ​​генетики та застосування «хімії». Звичайній людині таке не загрожує, тим більше жінці. Є багато чоловіків-бодібілдерів, які були б раді мати таке тіло, але не можуть. Хоч і давно займаються. Жінці таке тіло без «хімії» взагалі не світить.

«Чоловік забороняє займатися з залізом, тому що наша спільна знайома, яка займається бодібілдінгом, вже схожа на трансвестита »

Дивіться вище. Без «хімії» жінка не може розвинути більшу мускулатуру. «Хімія» – це стероїди (як правило, синтетичні аналоги чоловічих статевих гормонів), анаболіки (типу інсуліну) і гормональні препарати (типу гормону росту). Протеїни і амінокислоти до цього класу не відносяться. Вони абсолютно нешкідливі і допомагають набрати якісну м’язову масу. Якщо ви не ставите собі за мету стати зіркою бодібілдингу, то «хімія» та інша «фарма» вам не потрібна. Можете займатися абсолютно спокійно.

«Мені потрібна просто гарна фігура. Спорт і м’язи мені не потрібні »

Красиве тіло не може бути в’ялим. Красива фігура – це результат фізкультури і правильного харчування. Ніякі таблетки, креми, масажі, обгортання, дієти і ліпосакціі тут не допоможуть. Ви намагаєтеся обдурити самі себе.

«Чому саме тренінг із гантелями?»

Основне завдання тренінгу з гантелями полягає в тому, щоб розвинути м’язи. М’язи самі по собі є природним жироспалювачем тому, що вони дуже енергоємні. Друга його функція – це прискорення обміну речовин. Іншими словами, прискорення спалювання жиру. Після 30-ти років обмін речовин сповільнюється. Зазвичай в цьому віці у більшості виникає невдоволення своїм тілом.
Третя його функція полягає в тому, що організм може нарощувати тільки дві тканини – м’язову і жирову. Зайва жирова тканина нормальній людині не потрібна, оскільки відкладається де не треба і створює проблеми організму. За рахунок м’язової тканини ви маєте можливість будувати тіло, робити його пропорційним. Нарощувати відсутні форми. Красиве, наповнене, пружне і підтягнуте тіло саме по собі не з’явиться. Це або молодість, або результат тренувань.

«Як саме тренінг спалює жир?»

Двома способами: спалюючи зайві калорії і прискорюючи обмін речовин. Плюс, змінюється енергетичний баланс. Ви починаєте спалювати більше калорій, ніж отримуєте з їжею.

«Нісенітниця це все! Ходила я місяць на аеробіку і ніяких результатів »

Аеробіка сама по собі не забезпечить вам швидкого спалювання жиру. Так само, як і ізольований тренінг з обтяженнями. Їх необхідно комбінувати, і починати, в першу чергу, з правильного харчування. Правильне харчування в поєднанні з аеробними навантаженнями забезпечать необхідний жироспалюючий ефект. Тренінг з гантелями створить вам форми (якщо їх немає) або буде тримати м’язи в тонусі.

«Регулярно ходжу в басейн, а схуднути все одно не можу. В чому справа? »

Плавання прекрасно зміцнює серцево-судинну систему, проте як спосіб схуднути походить мало. Зазвичай плавати доводиться в прохолодній воді, а це загрожує організму переохолодженням. У відповідь організм починає накопичувати підшкірний жир, який служить йому термостійкої прокладкою. Можливо, інтенсивне плавання не приведе вас до набору зайвого жиру, але вже точно не допоможе схуднути.

«Та ви що? Як тільки я почну займатися, весь мій жир перегорить в м’язи і що я тоді робитиму?! »

Жир – це жир, а м’язи – це м’язи. Це різні тканини. Одне в інше перетворитися не може.

«Як тільки я почала займатися, мене так рознесло. М’язи так і пруть! »

Найімовірніше причина в тому, що ви неправильно харчуєтеся, в організмі відбувається затримка води і зростання жирового прошарку. Малоймовірно, що це зростання м’язової маси. Перевірте, чи змінилася ваш вага від величини минулого виміру (можливо, збільшився тільки обсяг) і пройдіть тест на процентний вміст жиру в тілі.

«Перестав займатися і мене та-ак рознесло!»

Поки займалися, в організму була висока потреба в енергії. Харчувалися відповідно до потреб. Перестали займатися, потреба в енергії впала, а їсти продовжуєте так само, як і під час тренувань. Просто переїдаєте.

«Прес кубиками – це каліцтво!»

Це справа смаку, звичайно. Ви самі маєте право вибирати, що більше підходить саме вам – прес або в’ялий, блідий, обвислий живіт в «ямочку», що лежить поверх джинсів. Не хочете кубики? Просто знизьте відсоток жиру до потрібного стану і у вас буде плоский животик.

«Я вже у віці. Чи можна мені займатися спортом? »

Можна, попередньо проконсультувавшись у лікаря. Тільки не забувайте добре розігрівати м’язи перед тренуванням і не форсуйте результати. Починайте з невеликих навантажень, поступово їх збільшуючи.

«Я перенесла травму. Чи можу я тренуватися без шкоди для здоров’я? »

Травма – це завжди неприємно. Після травми не поспішайте, знизьте навантаження. Під час тренування прислухайтеся до своїх відчуттів. Пам’ятайте, що відновлення – процес тривалий.

«Сходила на тренування … Мені важко займатися … Ще цей біль в м’язах …»

Перші кілька тренувань буде важко, особливо якщо ви раніше не займалися, але це пройде. Якщо біль сильно турбує, то знизьте навантаження, зменшіть вагу. Не треба ставити олімпійські рекорди, починайте з невеликих ваг, поступово їх збільшуючи. Не перетреновуйтесь. Вас же ніхто не жене. Біль у м’язах спочатку неприємна, потім звикаєш, а потім навіть отримуєш задоволення. Раз м’язи болять, значить вони у вас є.

«Хочу прес. Скільки разів на тиждень потрібно займатися, які робити вправи і скільки разів по скільки підходів? »

Секрет преса не у вправах і не в кількостях підходів. У звичайної людини прес досить розвинений і кубики у нього вже є, просто приховані під товстим шаром жиру. Приберіть жир з живота спеціальною дієтою і кубики у вас проріжуться. Навіть не сумнівайтеся.

«Роблю на прес 300 разів по 3 підходи. Живіт як був, так і залишився. Чому не з’являються кубики? ​​»

Дивіться вище. Це питання харчування.

«Як правильно почати тренування?»

Якщо ви довго не займалися (або взагалі раніше не займалися), то починайте поступово і обережно. Перші пару тренувань починайте з невисокого рівня інтенсивності. Дайте час тілу звикнути до навантажень. Зробіть всього 2-3 підходу. Основне правило тут – збільшувати навантаження поступово.

«Як вибрати персонального тренера?»

Просто подивіться на нього. Якщо його / її фігура залишає бажати кращого, то шукайте іншого. Він свій досвід передасть вам. Молодий і вже з обвислим животом? Чому він вас навчить? Як стати таким же? Йому 20 років, а вам 40? Він більшість ваших проблем просто не зрозуміє, тому, що не знає, що з віком зв’язки втрачають еластичність, а метаболізм сповільнюється. І що ваша витривалість відрізняється від його. Іншими словами, добре, якщо тренер грамотний, приблизно одного з вами віку і виглядає добре складеним. Дуже добре, якщо на тренуванні він цікавиться вашим харчуванням, самопочуттям, стежить за правильністю виконання вправ і якщо допомагає відслідковувати результати.

Немає коментарів:

Дописати коментар