Сторінки

02.06.12

Як вибрати атлетичну лавку

terrymanq.blogspot.com
Якщо Ви вибрали домашні заняття зі штангою і гантелями частково або повністю замінюючи або доповнюючи заняття в тренажерному залі, то перш за все Вам буде потрібна атлетична лавка і стійки для штанги. Інвентар простий, але недешевий, купується не на рік і не на два, тому краще помилок не здійснювати. Ринок перенасичений. За габаритами лавки пропозицій безліч. Проте перш за все лавка для жимів і розводок (основних, базових вправ) не повинна бути високою: 40-45 см. над підлогою-це максимум. Критерієм у виборі висоти лавки повинен бути не зріст людини, а довжина його гомілки (від колінного до галеностопного суглоба), а ця частина людини у всіх людей більш менш однакова, тому й висота лавки повинна бути підібрана в досить вузьких (40-45см) рамках . До речі Міжнародна Федерація паурліфтингу у вимогах до змагального обладнання, також закладає 42-45 см. До думки профі варто прислухатися. Невисока лавка як мініум дає три незаперечних переваги.

Перше

Стійкість. Атлет, тим більше початківець, зі штангою в руках, втрачає свої координаційні можливості від повторення до повторення і разом зі штангою представляє з себе нестійку систему. Йому треба, крім ведення рахунку повторень, відстежувати техніку виконання вправи, слідкувати за своїми відчуттями і «включати» в роботу задіяну групу м’язів (або м’яз). Якщо лавка буде високою (більше 45 см), то до вищеперелічених завданням додасться ще одна-підтримання рівноваги, а це нераціонально.


Друге

Низька лавка допоможе Вам вийти з положення, якщо штанга впала Вам на груди і підняти її немає ніякої можливості. В цьому випадку виконується рух «міст», тобто відрив тазу від лави. При цьому верхня частина тулуба (грудна клітка) змінює своє положення відносно горизонту і навантаження частково переноситься з «втомленого» середнього пучка грудних м’язів на відносно «свіжий» нижній пучок грудних м’язів, що дає можливість підняти зайві 2-5 кг, а цього достатньо, щоб без травм поставити штангу на стійку.

Третє

Низька лавка займає менше місця в квартирі і при бажанні її можна прибрати в шафу-купе або за двері.

Ширина лави.

За цим показником єдиної думки немає. Загалом, для жимів рекомендована лавка 29-32 см шириною, для розводок 18-22 см. Тримати вдома дві лавки незручно і дорого, тому виробники роблять лавки 23-25 ​​см шириною. Втім деякі фірми пропонують на вибір будь-яку ширину, розуміючи, що ширина лавки справа суто індивідуальна.

Довжина лавки.

Для будинку лавка не повинна бути довгою, вона повинна бути індивідуальною для кожної людини і займати мало місця. Взагалі все що стосується вибору тренажера або лавки або стійок – все треба пробувати. Якщо це «валики» для преса, «парти» для біцепса або інші додатки – сміливо навантажуйте їх своїми робочими вагами. Тренуйтеся прямо в магазині. Ви відразу зрозумієте переваги такого способу вибору товару!

Немає коментарів:

Дописати коментар