Сторінки

19.06.12

Підводне плавання..:)...

terrymanq.blogspot.com
Плавання під водою дає можливість побачити багато нового, незвичайного. Під водою можна полювати на морських тварин, за допомогою підводного фотоапарата або кінозно-мочної камери знімати цікаві кадри. Спускання під воду необхідне і для багатьох важливих наукових розвідок.
Підводне плавання доступне майже кожному, хто вміє добре плавати, здоровий, витривалий, але займатися ним можна тільки з дозволу лікаря.
Найпростіше легке спорядження для підводного плавання складається з гумової маски із оглядовим склом, яка закриває ніс і очі, дихальної трубки і ласт.
Воно призначене для плавання на поверхні води і занурення у воду на глибину до одного метра. При зануренні у воду на більшу глибину застосовується акваланг (по-грецьки — «підводні легені»).
Акваланг — це маска, сполучена спеціальними трубками з балонами, наповненими стиснутим повітрям або киснем. Трубки закінчуються мундштуком із загубником, який тримає в роті плавець. Через нього повітря з балонів надходить у легені. Балони з повітрям звичайно прикріплюються в плавця на спині. Після попереднього навчання людина може пробути під водою з аквалангом до 2 годин, пірнаючи на глибину 40—60 м, а іноді й глибше.
Людина, яка перебуває під водою в легкому водолазному спорядженні, не відчуває своєї ваги, ніби ширяє у воді.
Гумові ласти, одягнені на ноги, допомагають швидко переміщатися під водою. Руки при цьому залишаються вільними, і це дає можливість плавцю користуватися під водою рушницею, фотоапаратом або виконувати які-небудь роботи.
Для полювання під водою є спеціальні рушниці з гумовим або пружинним боєм. Стріляють у воді стальними стрілами з гарпунами або тризубцями на кінцях.

Немає коментарів:

Дописати коментар