Сторінки

16.06.12

Як вибрати дійсно комфортний матрац...??...

terrymanq.blogspot.com
Як правильно вибрати матрац. Правильно підібраний матрац - запорука вашого здоров'я.

Вибір матраца - відповідальне рішення. Гарний матрац дозволяє добре відпочити й почувати себе комфортно весь день.

Основа матраца - пружинний блок ( є й безпружинні матраци). Потім твердий шар-спанбонд, повсть, що охороняє м'які наповнювачі від зіткнення із пружинним блоком. Далі йдуть об'ємні наповнювачі (пінополіуретан, кокосова плита, кокосова кора, натуральний латекс, морські водорості, вовна). Комбінація матраців і типів пружинних блоків може бути зовсім різним. Оббивна тканина звичайно жакард або трикотаж.


По типу пружинного блоку матраци бувають:

1. На основі блоку залежних пружин. Для того, щоб матрац прослужив гарантований термін, у нього повинно бути не менш 120 пружин на 1 кв. метр.

2. Посилений пружинний блок. Між рамками пружинного блоку встановлені плоскі пружини. Між рядами пружин також можуть бути прокладені блоки з пінополіуретану високої щільності. Усе це дає достатню пружність і твердість.

3. Матраци на блоках незалежних пружин. Кожний блок перебуває в окремій тканинній склянці. Цей матрац можна назвати матрацом з ортопедичним ефектом. Вага тіла рівномірно розподіляється по всій поверхні, що дозволяє м'язам повністю розслабитися й хребет зберігає фізіологічно правильне положення.

4. Існують безпружинні поролонові або ще набагато дорожчі матраци з натурального латексу, з латексірованної кокосової койри та комбіновані матраци.

Такі матраци зручні в транспортуванні, їх можна скрутити. Це матраци з анатомічним ефектом, тобто матрац повторює контури вашого тіла.

При виборі матраца врахуйте, що чим більше ваша вага, тем більша кількість пружин у блоці повинна бути в матраці. А якщо на матраці зазначено, «більш 90 кг на 1 спальне місце», те легкій людині буде не занадто комфортно. Якщо один партнер набагато важче іншого, то краще побрати твердий матрац, ще краще — матрац із пружинним блоком, що мають поздовжні зони твердості. Легка людина не буде «скачуватися» убік більш важкого.

Розмір матраца слід вибирати з урахуванням вашого росту — матрац повинен бути мінімум на 15 см довше.

Якщо ви підбираєте матрац під існуюче ліжко — обов'язково точно зміряйте внутрішні габарити ліжка. Якщо плануєте зробити меблі під замовлення — купите спочатку матрац. А меблі із ЛДСП виготовити під заданий розмір не проблема.

Взагалі готові ліжка звичайно розраховані під стандартні розміри матраців.

Також зараз виготовлювачі матраців зроблять матрац по ваших розмірах. У середньому це коштує плюс 20% від ціни найближчого стандартного розміру. Також компаніям під силу зробити круглий, овальний або інший матрац згідно з вашою фантазією й грошима.

Якщо є можливість, обов'язково полежіть на матраці, перш ніж його купити. Покрутіться на ньому. Ляжте вдвох. Так легше всього зрозуміти, підійде вам матрац чи ні.

Середній термін служби матраца становить 10 років. Посилена модель — 15 років. Але якщо є можливість то краще замінити його років через п'ять-сім, тому що в процесі служби матрац зазнає амортизації. Потрібно правильно доглядати за матрацом, перевертати його кожні два-три місяці, пилососити і протирати спеціальним мийним засобом для текстилю, якщо буде потреба. Не дозволяйте дітям стрибати на матраці, не сидіть на тому самому місці, щоб уникнути деформації.

Яка б не була у вас гарна спальня, але саме головне — це правильно обраний матрац. Ваш хребет — ваше здоров'я. Пам’ятайте про це і приємних вам снів.

Немає коментарів:

Дописати коментар