Сторінки

31.05.12

Як правильно вибрати скейт!

temq.mozok.net
Отже, вибір скейта. Куди піти, із чого почати? Новачкові не так вже складно вибрати скейт, скориставшись декількома порадами.

* Ніколи не купуйте дошку в лівих місцях. Ринки, сумнівні спортивні магазини… Сучасний борд шоп пропонує непогані асортименти дощок провідних виробників. Якщо у вашому місті борд шопа немає, можна спробувати взяти дошку через інтернет-магазин. Теж спеціалізований.

* Гарний варіант – взяти старий борд у знайомого скейтера. Природно дошка не повинна бути “убитою”. Якщо ваш знайомий гарний скейтер, то дошка в нього, швидше за все непогана.

* Профі радять робити дошку самостійно. Залишіть поки цю думку. Якщо відносини зі скейтбордингом у вас зложаться, можливість змайструвати скейт ще з’явиться.


* Скейт (Вибір скейта)Основна увага при виборі скейта треба приділити деці, тобто дошці. Гарна дошка зроблена з 7-9 шарів канадського клену.

* Головне для скейтера – це розмір дошки. Стандартний розмір дощок у діапазоні від 19 до 21,5 сантиметра. Широкий борд більш стійкий. Він підходить для поїздок на довгі відстані, для трюків на висоті. Для їзди по рампі краще підходять дошки ширші. Більш вузькіші і короткі підходять для стилю “стріт”, насиченого трюками, які треба виконувати швидко й чітко. Природно важливий також розмір вашої ступні. Людині з більшими ногами, маленька дошка попросту не підійде.

* Звичайно, прийшовши в борд шоп, ви втратите розум від краси дощок. Вони будуть блищати лаком і вабити цікавими малюнками. Малюнок зітреться вже через пару місяців інтенсивних тренувань. У дошці вас повинна цікавити тільки її функціональність.

* Ще одна характеристика дошки: конкейв. Конкейв – це загнутость дошки, кут підйому з переду й хвоста деки. При глибокому конкейві спортсмен краще почуває борд, легше стрибати, виконувати трюки. З коротким і високим хвостом краще виходить трюк “оллі”. На довгій дошці легше виконати інші трюки.

* Скейт (Вибір скейта)Важлива характеристика скейта – колеса. Тверді або м’які. М’які частіше присутні в дешевих скейтах. Кататися на них по нерівностях легше, тому що їхнє зчеплення з дорогою краще. Але тверді колеса набагато більше швидкісні. Професійні скейтеры звичайно качаються тільки на жорстокому колесі.

* Розрізняється й діаметр колеса. Він теж сильно впливає на швидкість і маневреність. Профі катаються в більшості на маленьких колесах.

* Початківцеві найкраще взяти колеса звичайної, середньої твердості з діаметром 54 мм, дошкою 20-20,5 і звичайним конкейвом. У процесі катання спортсмен сам розуміє, які дошки йому зручніші.

* Швидше за все, ви вирішите почати займатися саме “стрітом”. Новачки в рампу не ходять. А для стрітерів найкраще підходять дошки покорочші і вужщі. Ідеальний варіант для виконання трюків.

* І саме головне – не кривдьте свій борд! Він не винуватий, що не вийшов якийсь трюк або що ви боляче впали. Тому бити ним об землю, пінати дошку ногами й навіть лаятися на скейт не треба.

Немає коментарів:

Дописати коментар